Mijn eerste verre reis

No English text available. Click here for my English articles.

Mijn eerste reis die ik maakte, was helemaal naar Afrika. Het was een lange reis, niet zonder gevaren. In het vroege voorjaar begon het te kriebelen en ben ik weer richting Nederland vertrokken. Ergens halverwege Frankrijk liep ik mijn huidige partner tegen het lijf, die toevalligerwijs ook op weg was naar Nederland. Aangekomen in Nederland hebben we ons gevestigd in het Rottemerengebied vlak onder de rook van Rotterdam.

Op de avond van de derde dag dat we hier waren, fietsten er een man en een vrouw voorbij. In tegenstelling tot alle andere fietsers bleven ze staan en wezen naar ons. Ik schrok wel even, maar zij waren blijkbaar meer geschrokken van ons dan wij van hen. Ze keerden om en na een half uurtje kwam de man terug. Hij had een vreemd apparaat bij zich op drie poten. We wisten even niet hoe te reageren, maar al snel bleek dat het allemaal wel oké was. Die man bleef in de slootkant zitten en wij besloten ook op ons plekje te blijven zitten.

De volgende ochtend was hij er weer, maar nu met twee andere mannen. Dat herhaalde zich een paar ochtenden. We hebben hier ons eerste nest met jongen grootgebracht, maar ik geloof niet dat ze dat hebben gemerkt. We hadden ons namelijk teruggetrokken in de smalle dwarsslootjes, waar niemand ons meer heeft kunnen vinden…


Loading...
Loading...