Geert Wilders is een vogelaar

Een aantal bekende Nederlanders is vogelaar. Denk bijvoorbeeld aan Eddy Zoë, Hans Dorrestijn en ook van Gerrit Hiemstra weten we dat hij wel eens naar vogels kijkt. Zo ontdekte onze weerman zelfs eens een buffelkop (die geringd was en dus gelukkig als escape de boeken in ging). Ook de drummer van De Kast zou een vogelaar zijn. Verrassend genoeg ben ik er achter gekomen dat ook Geert Wilders een vogelaar is!

Dit voorjaar en deze zomer ben ik in totaal elf keer naar de Groene Jonker geweest om de porseleinhoenders en natuurlijk vooral de kleinst waterhoentjes te fotograferen. Deze welkome vreemdelingen doen erg hun best te integreren in de Nederlandse fauna. Wat mij betreft niet onverdienstelijk: ze zijn bescheiden, zien er prachtig uit, zijn niet schreeuwerig, vallen niemand lastig en hebben zelfs een christelijk gezinnetje gesticht. Daarnaast vermaken ze vele mensen door zich fantastisch te laten bekijken. Kortom: een verrijking van ons kikkerlandje.

Wat mij opviel is dat de lokale meerkoeten niet zo heel blij zijn met deze nieuwkomers. Zodra ze een porzana zien of zelfs horen doen ze hun uiterste best deze nieuwkomers te verjagen, weg te pesten en zo hun integratieproces proberen te verstoren. De meerkoeten zijn er op gebrand hun verre neven geen rust te geven en zelf niet te rusten voordat ze zijn weggepest. Ja, meerkoeten hebben overduidelijk een pesthekel aan vreemdelingen.

Toen opeens bedacht ik het: Geert Wilders is een vogelaar! Hij heeft dagen, weken, zo niet maanden het gedrag van meerkoeten bestudeerd en is zo tot zijn politieke ideeën gekomen. Hij moet dus wel een vogelaar zijn. Hij is zo idolaat van de meerkoet dat hij zelfs zijn uiterlijk heeft aangepast aan dat van de meerkoet. Dat is dus de reden van zijn bijzondere kapsel en geblondeerde haren. Hij wil ook een witte bles hebben zoals zijn held de meerkoet!

En zeg het zelf, het is hem aardig gelukt. Ik kan nu niet meer naar Geert kijken zonder aan de meerkoet te denken…