Quote 500

Laatst bladerde ik door de Quote 500 en tot mijn verbazing zie ik mezelf niet op één staan. Terwijl ik, by far, de rijkste man van Nederland ben...

Niet dat ik, naast een mooie camera en geinige telelens, enig noemenswaardig vermogen bezit. Het gaat me erom dat ik de Hollander ben met de meeste Ross’ meeuwen! Duizenden bezit ik er. Waarnemingen dan hé. Een weekje Barrow in oktober, een trip naar noordoost Siberië en inmiddels een puik aantal waarnemingen in Nederland levert mij die top Quote 500-notering op. Jammer dat dit niet erkend wordt.

Een late melding van weer een Ross’ meeuw bij Scheveningen op maandagavond 19 april 2021 doet mij besluiten de volgende ochtend voor zonsopgang op het Zuiderhavenhoofd te staan. En zo geschiedde. Ik ben er niet als eerste, dat is Rinse van der Vliet, die met een nachtkijker mij voor is. Helaas zonder resultaat. Er sluiten nog wat vogelaars aan, maar geen Ross’ meeuw. 

Dan uit het niets zie ik een meeuwtje uit zee vliegen die me op basis van structuur aan Ross’ meeuw doet denken. Lange vleugels. Kijker er op: bingo! Ik informeer Rinse en maak bewijsplaatjes. Het betreft qua verenkleed een eerste zomervogel. De vogel landt op het Noorderhavenhoofd, wordt nog waargenomen door Gerjon Gelling, maar vertrekt voordat wij daar aankomen en voordat Gerjon een foto kan maken. Mijn vijfde Hollandse Ross' meeuw alweer (na IJmuiden '95, Scheveningen '04, Numansdorp '11, Vlissingen '18 en nu weer Scheveningen). Over rijkdom gesproken!

Niet veel later wordt de vogel bij Berkheide langsvliegend gemeld. Voor mij tijd om naar huis te gaan. Nog voor 9u klap ik mijn werk-laptop open en begint mijn werkdag.

En die Quote 500? Die kan me gestolen worden...

Ross meeuw 21 T4A7827 Scheveningen c

Steenloper 21 T4A8025 Scheveningen
Wachten op een Ross' meeuw maakt creatief...

Uiteindelijk komt het een dag later toch nog goed:
Ross meeuw 21 T4A8775 Scheveningen    Ross meeuw 21 T4A8816 Scheveningen
Beetje hard licht, voor de rest geen klagen.

Ross meeuw 21 T4A9658 Scheveningen

Ross meeuw 21 T4A9659 Scheveningen     Ross meeuw 21 T4A9689 Scheveningen

Ross meeuw 21 T4A9706 Scheveningen     Ross meeuw 21 T4A9712 Scheveningen


Stadsduif 21 T4A7869 Scheveningen
Stadsduif. Waarom ging die Ross' meeuw hier niet zitten?