Hoenderloo

Begin juni 2014 mag ik een keer proef zitten in de nieuwe boshut Woeste Hoeve van Henri van Vliet. Uiteraard doe ik dat graag. Om 7 uur ben ik in Hoenderloo en Henri brengt me naar de hut. Vanaf de plek waar ik mijn auto parkeer is het nog geen 100 meter lopen. De vijver moet nog even worden bijgevuld en terwijl we naast de hut wat staan te praten over welk takje ik zal gaan gebruiken, landt er al een eerste appelvink voor de hut! Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.

Er komen veel verschillende soorten zangvogels drinken en eten. Ik maak leuke plaatjes van grauwe vliegenvanger, appelvink, zwartkop, huismus, grote bonte specht en zelfs van een fitis.

Van Henri mag ik vrij wisselen met takjes en stronken, dus dat doe ik dan ook. Met het weer heb ik het getroffen, het is wisselend bewolkt en af en toe zonnig. Er zijn rijstzakken aanwezig, maar ik fotografeer vanaf mijn eigen statief. Ik heb mezelf de opdracht meegegeven om niet te veel standaard-boshut-foto's te maken, dus niet te veel stronkjes en mos, dat lukt me aardig.

Deze hut (er kunnen 3 personen in) is een aanrader, omdat er licht mooi is (eerst van achteren en daarna van opzij), de plek open is (dus überhaupt veel licht), de hut comfortabel is en last but not least er non-stop boeiende vogels aanwezig zijn.

De hutten van Henri van Vliet zijn te boeken via zijn Facebookpagina...