Texel april 2021

Vrijdag rond het middag uur nemen we de boot vanuit Den Helder en boeken in in hotel Greenside, De Koog. Texel is de ‘place to be’ om een beetje vogels fotograferen te combineren met een familietripje. We huren fietsen voor de gehele periode van ons verblijf. Een melding van een roodstuitzwaluw laat ik schieten...

Zaterdag 24 april
Ik start de ochtend bij het renvogelveld in de buurt van de vuurtoren. De roodstuitzwaluw vliegt nog rond, alleen niet zo close als gisteren. Heb ik weer. Een overvliegende smelleken en een houtduif met tegenlicht maakt veel goed. Daarna rijd ik nog even naar het Wagejot om kluten te fotograferen. Om 9u ben ik terug bij het hotel voor ons ontbijt. Daarna gaan we op de pedalen naar Den Hoorn, de Mokbaai en Oudeschild. Bij Oudeschild zoek ik tevergeefs naar de zwarte zeekoet en eten we een visje. Via polder Waal en Burg fietsen we weer naar De Koog. In de avond bezoeken we mijn zojuist gearriveerde ouders.

Houtduif 21 T4A9966 Texel

‘s Avonds ga ik met broer Henk zoeken naar de roodstuitzwaluw bij het renvogelveld. Henk meent de bewuste zwaluw te zien, maar ik krijg hem niet in mijn kijker. Ik trek wat foto's van wat zwaluwen. Thuisgekomen bestudeer ik de foto’s en blijkt er een hybride huis- x boerenzwaluw tussen te zitten. Een perfecte look-a-like roodstuitzwaluw! 

Boerenzwaluw 21 T4A0342 Texel    Scholekster 21 T4A0228 Texel

Zondag 25 april

Ik start weer vroeg, ditmaal bij het Wagejot. Kluten in hi-key is het doel en dat lukt verrassend genoeg uitstekend. Later die dag fietsen we naar de noordpunt van het eiland. Op Texel sluit je de dag af met een rondje wandelen rond de vuurtoren.

Kluut 21 T4A1831 Texel

Maandag 26 april
In de ochtend ga ik wederom naar het Wagejot voor mijn kluten-vrienden. En ik score de zwarte zeekoet in de haven van Oudeschild. Bovendien fotografeer ik een hybride bonte kraai. ‘s Middags eten we poffertjes met de Van Rijswijk-clan en fietsen we naar Den Burg.

Kluut 21 T4A1992 Texel     Kluut 21 T4A2218 Texel

Kokmeeuw 21 T4A3051 Texel     Kluut 21 T4A3203 Texel

Kluut 21 T4A3254 Texel     Rotgans 21 T4A3297 Texel

Dinsdag 27 april, Koningsdag 
De dag start met kluten pesten in het Wagejot. Altijd goed om veel tijd te stoppen in één onderwerp. We eten oranje tompoucen met wederom de Van Rijswijk-familie en gaan daarna wandelen in de Blekersvallei. We eten met heel de familie pizza in de buitenlucht en wandelen ter afsluiting  rond de vuurtoren. Het bleef nog lang onrustig. 

Rotgans 21 T4A3839 Texel     Kluut 21 T4A4426 Texel

Kluut 21 T4A4468 Texel

Kluut 21 T4A4495 Texel     Kluut 21 T4A4622 Texel

Woensdag 28 april
We vertrekken vroeg naar het vasteland en sluiten zo een geslaagd familietripje af...